The Morganville girl Реми
Брой мнения : 166 Join date : 09.02.2010 Age : 31 Местожителство : Morganville, Bulgaria :D
Character sheet Име на героя: Джеймс Камерън Раса: върколак Години: 30
| Заглавие: Специално интервю на форума с Александрина Железова, авторката на "Кръв"! Вто Авг 23, 2011 6:33 pm | |
| Днес успяхме да зададем няколко въпроса на Александрина Железова. В следващите редове тя разказва за себе си и трудния път който е извървяла до отпечатването на първата й книга "Кръв". Морганвил: Здравейте, Александрина, вие сте първата писателка с издаден български роман в традицията на модерната демонично - романтична литература. Какво е чувството?Алекс: Странно е меко казано Още не мога да повярвам! Истината е, че съм доста изплашена – не знам как ще се приеме от аудиторията, притеснявам се дали ще отговоря на очакванията.М: Разкажете ни нещо повече.А: Тази книга е доста изстрадана, въпреки че жанрът е изцяло развлекателен. Пренаписана е около 3 пъти, а колко пъти е четена не искам дори да си помислям Докато я пишех, бях студентка последна година, отделно работех на пълен работен ден в една софтуерна компания. Имах доста сериозен режим в продължение на около 4 месеца – от 9 до 6 на работа, междувременно тичане на лекции, писане до 2-3 през нощта, събота и неделя – по цял ден.М: Кога започнахте да пишете? Какво се случи, за да Ви даден нужния старт?А: Започнах да пиша на 16. За съжаление не пазя почти нищо от тогава. Пишех стихове. Аз съм доста затворена и меланхолична, така че това беше начин да изразявам себе си.М: Как Ви дойде идеята да напишете книгата, а смелостта?А: Още в гимназията ми е минавала престъпната мисъл да напиша книга, но все си казвах, че няма да се справя, виждаше ми се прекалено голямо като проект, прекалено гениално, ако щете Преди около две години започнах книгата. За смелост и дума не може да става – повтарях си, че на никого няма да кажа. И доста дълго време го пазех в тайна. Срамувах се, че пиша книга, колкото и странно да звучи. Прекалено ексцентрично ми се виждаше.М:Беше ли труден пътят към издаването й?А:Много! Отказвах се на няколко пъти. С някои от издателствата дори не успявах да се свържа. Мои близки ме подкрепиха и посъветваха да не се отказвам. Това много ми помогна. Отне ми около година, докато някой ми обърне внимание. Едно голямо благодаря на Персей, както и на всички издателства, които прочетоха ръкописа!М: Взехте ли участие в направата на корицата? Дадохте ли някакви ваши идеи?А: Моите идеи съвпадаха с тези на издателството, така че имах възможност да участвам активно в снимките за корицата. Тръпки ме побиха, когато видях Ели на живо – наистина имах чувството, че е оживяла от книгата. Невероятно магнетична жена.М: Работите ли по други проекти заедно с трилогията „Кръв, душа, пълнолуние”?А: Преди време започнах нещо, но то е по-скоро идея. Чувствам се твърде млада за тази история. Засега драскам разни неща, но ще го приключа, когато се почувствам достатъчно зряла емоционално.М: Какъв жанр книги обичате да четете? Кажете ни някои от любимите си заглавия.А: Много зависи в какво настроение съм. Човек минава през различни периоди и харесва различни неща. Има нужда от различни емоции. Харесвам трилъри, но напоследък чета класика. Голяма почитателка съм на Никълъс Спаркс – всичко, което съм прочела от него ме е разплакало. До преди половин година щях да определя Граф Монте Кристо за любима книга. Сега нареждам на първо място в класацията си – Парфюмът. Историята на един убиец. Гениална книга!М: Какво друго, освен писането и четенето обичате да правите в свободното си време?А: Почти не ми остава свободно време. Особено откакто се преместих да живея в София. Трудно намирам време за хубава книга, хубав филм… Обичам да слушам музика… до много късно вечерта (голям проблем е, че трябва да ставам в 7 за работа). В последните 6 месеца животът ми се преобърна напълно – смених работата, местожителството, пътувам непрекъснато.М: Каква музика обичате да слушате? Любими изпълнители?А: Пак зависи от настроението. Мога да слушам какво ли не – като се започне от опера и се стигне до метъл. Никак не разбирам от музика, просто обичам да слушам Непрекъснато откривам нови за мен и за вкусовете ми любими изпълнители. Харесвам ATB, Blank&Jones, Tiesto, Metallica, Slipknot, Linkin Park, Limp Bizkit, Nickelback, System of a Down, Within Temptation, Avenged Sevenfold, Evanescence, Meiko, Brian Crain… и така нататък | |
|
Izida Под защита на Оливър
Брой мнения : 71 Join date : 06.06.2010 Age : 105 Местожителство : Прашната стая
| Заглавие: Re: Специално интервю на форума с Александрина Железова, авторката на "Кръв"! Вто Авг 23, 2011 9:41 pm | |
| Изглежда приятна Отговорите ми се сториха откровени и ми допаднаха, успех, пък ще видим до къде ще се стигне | |
|