Издателства и приятели |
|
Кой е онлайн? | Общо онлайн са 9 потребители: 0 Регистрирани, 0 Скрити и 9 Гости Нула Най-много потребители онлайн: 82, на Нед Окт 27, 2024 4:37 am |
Споделени преводи: |
1. Her Vampire Husband /+18/
2. Racing The Moon /+18/
3. After the Kiss /+18/
4. The Secret Circle: The Initiation - #1
5. The Secret Circle: The Captive -#3
6. The Vampire Diaries: The Return Midnight - #7
7. The Nine Lives of Chloe King: The Fallen
8. Unearthly
9. Divergen
10. Fifty shades of gray
Резюметата на книгите
|
Follow Us |
|
|
| Четете ли чуждестранни книги в оригинал? | |
| |
Четете ли чуждестранни книги в оригинал? | Не. | | 60% | [ 3 ] | Да, на английски. | | 40% | [ 2 ] | Да, на друг език. | | 0% | [ 0 ] | Да, на няколко езика (браво на вас!). | | 0% | [ 0 ] |
| Общо гласове : 5 | | |
| Автор | Съобщение |
---|
Дийдра Преводач
Брой мнения : 239 Join date : 22.10.2011
| Заглавие: Четете ли чуждестранни книги в оригинал? Нед Ное 20, 2011 9:50 pm | |
| Стана ми любопитно.
Аз започнах да чета на английски преди няколко години, отначало само с отворен на компютъра речник, сега много рядко ми трябва и обикновено купувам англоезични книги в оригинал, дори да ги има преведени.
Радвам се, че започнах, не само заради книгите (колко хубави съм чела, които вероятно никога няма да бъдат издадени на български...), но защото като цяло това ми помогна да науча езика много по-добре и по-бързо, отколкото иначе вероятно щеше да стане.
Да не говорим за аудио книгите и прекрасните акценти, които просто няма как да се преведат... | |
| | | mono89 Admin
Брой мнения : 729 Join date : 08.02.2010 Age : 35 Местожителство : Morganville,Texas
Character sheet Име на героя: Алексис Грант Раса: дампир Години: 21
| Заглавие: Re: Четете ли чуждестранни книги в оригинал? Нед Ное 20, 2011 10:03 pm | |
| Не, не чета. Веднъж опитах и останах без нерви. Пък и сега нямам време за книга на бг, камоли на английски или друг език. | |
| | | Luxuria Старши Модератор
Брой мнения : 535 Join date : 15.04.2010 Age : 33
| Заглавие: Re: Четете ли чуждестранни книги в оригинал? Пон Ное 21, 2011 12:43 pm | |
| Да, аз постоянно чета на английски (дано някой ден да се усъвършенствам и по другите езици ) Дори единствената книга, която всъщност чета на български, е Сблъсък на Крале, книга втора от поредицата Песен за лед и огън, и то най-вече заради хилядите описания, които са ми малко по-ясни на български (но само малко), отколкото в оригинал. Иначе сериала си го гледах без проблеми и без субтитри Дори вече ми е неприятно да чета, особено новата, младежка литература, на български. Просто ми звучи зле и грешно, повечето пъти не превеждат изразите както трябва, и дори да са преведени както трябва, не ми звучат добре на български. Затова предпочитам да си ги чета на английски и да знам какво точно е искал да каже автора, а не да се пуля на превода и да се бия по челото от невежеството на някои хора. | |
| | | Лудото Под защита на Оливър
Брой мнения : 76 Join date : 06.04.2011 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Четете ли чуждестранни книги в оригинал? Вто Ное 22, 2011 3:55 pm | |
| Пробвам се, ама не ми се получава. Имам желанието | |
| | | kris Под защита на Амели
Брой мнения : 160 Join date : 08.11.2011
| Заглавие: Re: Четете ли чуждестранни книги в оригинал? Сря Ное 23, 2011 8:17 am | |
| Опитвах няколко пъти, но понеже английския ми не е толкова добър и съответно се получи едно бавно и трудно четене. И се отказах, затова гласувах с не. | |
| | | Екзекуторката Под защита на Брандън
Брой мнения : 28 Join date : 21.01.2012 Age : 27 Местожителство : В русия съм!
| Заглавие: Re: Четете ли чуждестранни книги в оригинал? Сря Яну 25, 2012 5:16 pm | |
| За жалост - не. Английския ми е сила в училище и съм добра, но не достатъчно, поне аз така смятам. Опитвала съм, но е имало моменти в които съм висяла на една глава с часове докато разбера какво точно иска да каже авторката. Може би за в бъдеще ще се усъвършенствам напълно и ще мога да чета и оригиналите. ) | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Четете ли чуждестранни книги в оригинал? | |
| |
| | | | Четете ли чуждестранни книги в оригинал? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |