Raven Admin
Брой мнения : 1413 Join date : 08.02.2010 Age : 30 Местожителство : В градината пълна с рози
Character sheet Име на героя: Марк Ричардсън Раса: Чистокръвен вампир Години: 399
| Заглавие: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine Нед Фев 28, 2010 6:08 pm | |
| Автор: Рейчъл Кейн Заглавие: Жесток вятър Description: First in the new Weather Warden series... Joanne Baldwin is a Weather Warden. Usually, all it takes is a wave of her hand to tame the most violent weather. But now, she's trying to outrun another kind of storm: accusations of corruption and murder. So, she's resorting to the very human tactic of running for her life... Her only hope is Lewis, the most powerful warden known. Unfortunately, he's stolen not one but three bottles of Djinn-making him the most wanted man on earth. Still, she's racing hard to find him-before the bad weather closes in fast... Резюме: Първа книга в поредицата за Пазителите на времето... Джоан Болдуин е Пазителка на времето. Обикновено само трябва да помаха с ръка, за да укроти и най-голямата буря. Но сега тя се опитва да избяга от друг вид буря: обвинения в корупция и убийство. Така че прибягва до чисто човешката тактика да бяга за живота си...Единствената й надежда е Луис, най-могъщият пазител в историята. За нещастие, той е откраднал не една, а три бутилки с Джинове - правейки го най-търсеният човек на земята. Все пак, тя отчаяно се опитва да го открие - преди лошото време да ги връхлети... Превод: melrose Редакция: Luxuria | |
|
perla333 Под защита на Оливър
Брой мнения : 70 Join date : 22.03.2010 Age : 30
| Заглавие: Re: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine Съб Фев 05, 2011 3:01 pm | |
| Звучи ми интересно. Ще ми е приятно да прочета и тази книга, макар да нямам големи надежди да я срещна на български | |
|
Luxuria Старши Модератор
Брой мнения : 535 Join date : 15.04.2010 Age : 33
| Заглавие: Re: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine Нед Фев 06, 2011 10:50 am | |
| Аз ще я чета този месец и ще видя за какво става дума, но съм чула доста добри отзиви и описанието ме заинтригува | |
|
krasi9mir Под защита на Брандън
Брой мнения : 29 Join date : 12.09.2010
| Заглавие: Re: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine Чет Апр 07, 2011 5:31 pm | |
| и на мен ми звучи интересно. надявам се да я намеря някъде из форумите... | |
|
kris Под защита на Амели
Брой мнения : 160 Join date : 08.11.2011
| Заглавие: Re: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine Сря Ное 09, 2011 11:44 am | |
| Да, и на мен ми звучи интересно. Ще я прочета с удоволствие. | |
|
Дийдра Преводач
Брой мнения : 239 Join date : 22.10.2011
| Заглавие: Re: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine Сря Ное 09, 2011 5:03 pm | |
| Четири коментара и никой всъщност не казва и една думичка за книгата. Не ви е срам.
В началото не бях сигурна дали Ill Wind ще ми хареса. Май беше първата ми книга на Рейчъл Кейн и не знаех на какво е способна. Очаквах действието да върви напред, а то все спираше и се връщаше назад, в спомените на Джоан. Но някъде между първите й спомени и Дейвид, всяко съмнение изчезна и до края на книгата знаех, че ще прочета поне следващите 3-4, вече стигнах до предпоследната и не съм била сериозно разочарована. Вече знам една подробност от края, която не го прави най-щастливия по моите стандарти, но все пак.
Както винаги с Рийчъл Кейн, идеята е оригинална. Сигурна съм, че съществуват и други книги с джинове и вероятно някои хубави такива, но не и сред тези, които са попадали в моето полезрение. Безсмъртни, прекрасни и страшни, те са едновременно най-хубавото, най-интересното и най-плашещото в поредицата.
Колко в Ill Wind е наука и колко е магия? Границите са малко размити, но пазителите приемат това, което вършат, като чиста наука и ми беше интересно да чета за него и да науча това-онова за метеорологията. Една книга винаги получава допълнителни точки от мен, когато напои жаждата ми за знания.
Друго нещо, което харесвам, са, както може да се очаква, след като още не съм се оплакала от тях, Джоан и Дейвид. Те са двойка, която винаги кара сърцето ми да подскача развълнувано или да се отпуска в бавен ритъм на блажено удоволствие - измежду екшън сцените, новата информация за света на книгата, героите и минали събития и ужаса от демона, растящ в тялото на Джо.
И колата. С Джоан споделяме страст по хубавите коли и бързите скорости. Сигурна съм, че тя разбира много повече от коли от мен, но все пак.
Знаете ли кое е единственото нещо, което пречи на тази книга да бъде идеална? Продълженията. Ако беше самостоятелна, щеше да е съвършена (ако можете да понесете толкова щастлив край).
Разбира се, Джоан Болдуин не е съвършена. Хората, които не са харесали тази книга, сигурно могат да изпишат два пъти по-дълго от моето мнение с недостатъците на Джо и всички и всичко останало, но на мен не ми пука. Действието се развива бързо, харесвам героите, идеите за джиновете и пазителите на времето и, макар че разбира се някои книги са по-слаби от други, ще завърша поредицата с удоволствие. | |
|
mineymouse Под защита на Брандън
Брой мнения : 25 Join date : 12.06.2010 Age : 31
| Заглавие: Re: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine Съб Яну 21, 2012 1:29 pm | |
| звучи интересно.с удоволствие бих и обърнала внимание и прочела | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: The Weather Warden: Ill Wind The 1st Book - Rachel Caine | |
| |
|