Luxuria Старши Модератор
Брой мнения : 535 Join date : 15.04.2010 Age : 33
| Заглавие: Ришел Мийд Пет Апр 16, 2010 12:25 pm | |
| Ришел Мийд, зодия Скорпион, е автор на "градски фентъзи" книги за възрастни и тийнейджъри, които са бестселъри и в New York Times, и за USA Today. Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, Вашингтон, където работи върху трите си поредици книги. Преди да стане писател, тя обмисля различни кариери. Завършва Университета на Вашингтон със Свободни изкуства, има магистърска степен за Сравнения на Религии от Западния Мичигански Университет и магистърска степен за Преподаване на английски език (предгимназиална и гимназиална степен) от Университета на Вашингтон. В крайна сметка, тя решава, че писането е нейното призвание, но вярва, че образованието й я е подготвило за това й решение. Чела цял живот, Ришел винаги е проявявала особен интерес към митологията и фолклора. Когато успее да се откъсне от книгите (независимо дали ги чете или ги пише), тя обича да гледа лоши реалити програми, да пътува, да опитва интересни коктейли и да си купува рокли, които впоследствие почти не облича. Сама признава, че е зависима от кафето, живее предимно през нощта и има страст към всички странни и забавни неща. Лично мнение: Най-кратко мога да кажа, че обожавам стила й на писане. Обичам историите, обичам хуморът, който ги изпълва, заплетените ситуации, трагичните моменти. Наистина заслужава всичките похвали, които получава. Чета също и съобщенията й в Туитър и блога й и доста често се смея. По едно време повтаряше, че докато пътувала във влака, минала лелката от Хогуортс Еспрес. Е, вие какво мислите за авторката? | |
|
Пацк0 Под защита на Амели
Брой мнения : 111 Join date : 26.05.2010 Age : 30
| Заглавие: Re: Ришел Мийд Нед Май 30, 2010 10:48 pm | |
| Отново харесвам стила и | |
|
Silvi Под защита на Оливър
Брой мнения : 60 Join date : 19.09.2010 Age : 30
| Заглавие: Re: Ришел Мийд Нед Сеп 19, 2010 2:16 pm | |
| Ришел Мийд е една от любимите ми авторки. Има доста увлекателен стил на писане, наистина. | |
|
krasi9mir Под защита на Брандън
Брой мнения : 29 Join date : 12.09.2010
| Заглавие: Re: Ришел Мийд Чет Апр 07, 2011 6:26 pm | |
| Ришел Мийд е една от любимите ми авторки. Много харесвам стила и на писане. Страхотна е. | |
|
Дийдра Преводач
Брой мнения : 239 Join date : 22.10.2011
| Заглавие: Re: Ришел Мийд Съб Ное 12, 2011 8:54 pm | |
| Първа глава на Shadow Heir!В случай, че някой се интересува Ришел Мийд е единствената авторка, чиито блог следя редовно. Освен че никога няма глупости, които не ме интересуват, както някои други, пише него по същия начин, както книгите си - приятно и динамично. Затова съм чела и всички нейни книги и вероятно ще продължавам. А ако някой ден осъществя плана за ограбване на банка, който планирахме с едни приятелки още от около десетгодишни, ще купя книгите й и то на български (стига преводът да е добър), за да мога да ги давам на приятелки. | |
|