Raven Admin
Брой мнения : 1413 Join date : 08.02.2010 Age : 30 Местожителство : В градината пълна с рози
Character sheet Име на героя: Марк Ричардсън Раса: Чистокръвен вампир Години: 399
| | Балада: Гибелната любов на феята | |
Дата на излизане: 06.12.2010 г. Меки корици Брой страници: 304 Цена 11,90 лв.
Магическа история за любовта, която не умира…
Джеймс и Диърдри са в ново училище – музикалната академия „Торнкинг-Аш” за таланти със специални дарби. Те се надяват, че ще имат нормалния живот на всички тийнейджъри, но много скоро става ясно, че това е невъзможно.
Силата на Диърдри не е намаляла и тя привлича феите, които се подготвят да завладеят света на хората. Ди, освен че трябва да се бори с тях, е изправена пред още едно предизвикателство: да разбере коя е истинската й любов...
Талантът на Джеймс го превръща в мишена на може би най-опасната фея – красивата Ноала, която иска душата му. Джеймс има достатъчно причини да се страхува от феите и въпреки това допуска опасно близо до себе си Ноала. Любовта му към Диърдри не е изчезнала, но той изненадващо открива, че има чувства към момичето от другия свят и все повече го привличат омагьосващите очи на феята.
Хелоуин, Денят на мъртвите, наближава и Джеймс ще трябва да се изправи срещу кралицата на феите и господаря на царството на смъртта. И да направи най-трудния избор: чий живот да спаси – на Ди или на Ноала?
"Фантастично продължение на „Ридание”... Светът на „Балада”, пуснал корени в келтските митове, е плашещ, загадъчен, магически и разтърсващ, изпълнен с много любов и страст.” Booklist
Маги Стийвотър е автор на бестселъра на New York Times „Тръпка“, наречен от Publishers Weekly „най-красивата любовна приказка“. Маги постига феноменален успех с трилогията си „Тръпка“, „Копнеж“, „Завинаги“, по която продуцентите на „Властелинът на пръстените“ вече правят мащабна филмова продукция. Автор е и на двата романа за тъмните феи – „Ридание“ и „Балада“. Живее във Вирджиния заедно с очарователно праволинейния си съпруг, двете им малки деца, две невротични кучета и една криминално проявена котка.
Откъс от "Балада"
- Spoiler:
Когато краят дойде, мрачен и гладен, ще бъда сама, моя любов. Когато краят дойде, черен и жаден, ще ти кажа сбогом, моя любов.
Ноала
Джеймс мълчаливо ме понесе към гърба на кладата. Тя беше станала огромна, а приличащите на отровни драконови езици пламъци, подхранени от вече неизвестно каква мебели¬ровка, се издигаха на около дванайсет-тринайсет метра висо¬чина в небето. От тази страна, най-отдалечената от сградите на общежитията, бяхме сами. Само ние и зейналата тъмнина на хълмовете отвъд светлината на огъня. Дори на пет метра от кладата, жегата изгаряше кожата на лицето ми. Джеймс се опита да приклекне, за да ме положи на земята, но по-скоро се строполи. И внезапно ме прегърна, силно. Болезнено силно. – Ноала – каза той. – Имам ужасяващо предчувствие за това. Тялото ми щеше да се взриви от усилието, което правех сърцето ми да продължава да бие. – Няма друг начин – прошепнах аз. – Помогни ми да се изправя. – Не можеш да се изправиш. Беше изключително важно да вляза в кладата сама. Не знаех дали това наистина е задължително условие или просто някакъв пожелателен принцип, но чувствах, че трябва да го направя по този начин. – Пренеси ме по-близо и после ми помогни да се надигна. Той ме пренесе още няколко стъпки по-близо и после спря. – Сега ми кажи името – настоях аз. – За да знам, че си го запомнил както трябва и няма да прецакаш нещата. Джеймс го прошепна в ухото ми. Беше съвършено пра¬вилно. После ме отпусна на земята и аз се изправих на крака. Нямаше време за нищо друго. Нямаше време да пъхна ръката си напред в белите пламъци, за да привикна с мисълта за предстоящото. Нямаше време да се притеснявам дали ще остане тук с мен, или ще тръгне да търси Ди. Нямаше време да се запитам дали произнасянето на името ми наистина ще¬ше да свърши работа. Нямаше време да помисля, че ако не се получеше, щях да умра. Защото момичето, което щеше да из¬лезе с новото тяло от пламъците, нямаше да съм аз. Вече не. Трябваше да кажа на Джеймс, че го обичам, преди да вля¬за в огъня. Но и за това нямаше време. Направих крачка напред.
Джеймс Вече знам какво е адът. Адът е да чакам тя да изкрещи. Адът е да наблюдавам как ръцете ѝ се свиват в юмруци, как косата ѝ се опърля, как устните ѝ се отварят, сякаш за да проплаче, но жегата открад¬ва сълзите ѝ, преди да имат шанса да се стекат по лицето ѝ. Тя падна на колене. Не можех да мръдна. Просто стоях там, ръцете ми бяха стиснати в юмруци отстрани на тялото, огънят жулеше бузи¬те ми. Не можех да спра да треперя. Адът е да осъзная, че ще отнеме много време Ноала да изгори напълно.
Мнения за „Балада”
- Spoiler:
"Маги Стийвотър е създала мрачен, вълнуващ свят, в който нямам търпение да попадна отново.” Anna's Book Blog
„Не се случва много често и затова е толкова специално, когато стане. Усещането за наслада, която изпълва тялото ти, само след първите няколко страници на книгата. Чувството е някак златисто и топло, и магическо, и ти е ясно, че ще обикнеш книгата в ръцете си, че в нея ще откриеш една от онези редки истории, които са съвършени и точно за теб, и че тя ще се запечата в съзнанието ти дълго след като затвориш последната страница. „Ридание” на Маги Стийвотър е една от тези книги за мен – с красивия си език, с искрената и романтична история. С притеснение отворих страниците на нейното продължение, „Балада”. Магията беше там отново.” Мери Кейт, Amazon.com
"С великолепното си остроумие, чудесни образи и красив стил „Балада” ще ви накара да се смеете и да въздишате, макар че ще разбие сърцето ви.” Р.Дж.Андерсън, автор на Faery Rebels: Spell Hunter
"Балада” е зашеметяваща, опияняваща и плашеща едновременно... Чисто удоволствие, което те завладява със замах.” Тамора Пиърс, автор на бестселъра на New York Times Terrier & Trickster's Queen
"Фантастично продължение на „Ридание”... Фонът на „Балада”, пуснал корени в келтските митове, е плашещ, загадъчен, магически и разтърсващ.” Booklist
"Маги Стийвотър изпъква с изящен стил на писане и сложни образи, създава герои, които се сблъскват с невъзможни за преодоляване препятствия. „Балада” ме пристрасти, имах нужда от поредната доза страници всеки ден до самия край." Кари Райън, автор на The Forest of Hands and Teeth
„Три думи: пристрастяваща, магическа и прелестна. С нетърпение чаках излизането на този роман още след като затворих последната страница на „Ридание”. Всъщност с нетърпение чаках Джеймс! „Балада” се смята за продължение на „Ридание”, но може да бъде прочетена и като напълно самостоятелна и независима книга, по-скоро като спътник на първата част. Най-накрая открих момчето, в което да се влюбя – духовитите му забележки, умните и накахани коментари и действия, глупавите му тениски – всички те го правят още по-чаровен. Струва ми се, че историята на Джеймс е по-дълбока, по-зряла от историята на Диърдри в „Ридание”. Направо разби сърцето ми. Не мога да обясня как пише Маги Стийвотър. Стилът й е пристрастяващ, звучи като мелодия, като песен, която се забива в главата ти. Просто прекрасно! Поразява ме разнообразието, което създава, защото красотата във всеки от романите й е различна.” The Story Siren
"Ръцете долу от Ноала – тя е моята най-любима фея на всички времена. Несигурна, умна, борбена – съвършено триизмерен образ, който очакваш да влезе във всеки един момент в стаята.” Charlotte's Library
"Мога категорично да кажа, че „Балада” надмина всичките ми очаквания. Порази ме, влезе право в сърцето ми и го остави разбито на парчета.” Fantastic Book Review
"Вече знам коя е една от най-силните страни на книгите на Маги. Човек не побеждава, когато се сдобие с големи пистолети или невероятни магически сили. А само когато пожелае да направи правилния избор, дори когато знае, че той ще му причини огромна болка.” Fantasy Literature.com
"Когато четеш „Балада”, с теб се случва следното: потъваш напълно в света на музиката на Джеймс и Ноала, в света на любовта, на болката и на гибелната безнадеждност.” In Bed With Books
„Балада” е любовно писмо към феновете на Джеймс. В „Ридание” получихме няколко бегли срещи с него и се влюбихме в остроумието му, в лоялността му и в смешните му тениски. Тук образът му е много по-богат, по-пълен, по-откровено болезнен. Феята Ноала може да предложи на Джеймс най-изкушаващото за музикант – неземен талант, а в замяна иска само... живота му. Сделка, която може да се стори изгодна на един толкова обсебен от музиката, неспокоен и самотен младеж. Главите в романа са разделени между Ноала и Джеймс, които ни показват своята различна гледна точка на взаимоотношенията си. Диърдри присъства, но на заден план. Затворих последната страница и Джеймс вече ми липсва.” Angieville
| |
|