Това беше едно невероятно изживяване! Чаках Маги от толкова дълго време и не ме разочарова - напротив! Заобичах я още повече, след като имах възможността да си поговоря с нея, макар и за минута. Тя е изключително отзивчив, весел и позитивен човек, веднага откликва и никога не отказва на една снимка с феновете
И за да не се изказвам, все едно разказвам приказка, да си кажа какво беше моето преживяване.
Седнах при Маги, при което тя с широка усмивка ме поздрави и ме попита за името ми. Естествено, явно беше вече свикнала със странните ни имена, попита и как се спелува. След това попита дали съм чела книгите, при което отговорът ми беше "Да, разбира се! И ги обожавам! Нямам търпение за Завинаги!" Последвалият ни разговор беше:
- Коя ти е любимата книга?
- Ами, по-скоро втората, Копнеж.
- Заради Коул, нали? (при което отговорих "естествено" и двете се засмяхме) Всички все това казват! Не се притеснявай, него ще го има доста повече в Завинаги.
След това я помолих да се снимаме, при което тя така ме гушна, че щеше да ми спре въздуха
След това в Ялта купонът беше пълен. Много съм доволна от организацията на спектакъла, понеже той действително разкри красиви аспекти на нашата култура пред една чужденка. Точно така трябва да се представяме пред света, ако искаме още повече чуждестранни автори да ни идват на гости и да можем наживо да се докоснем до тях.
Бях доста впечатлена, че Маги успя да засвири на гайдата и то доста добре по едно време. Справи се също и с хорото, от което не малко наши хора се отказаха по едно време
Останах с впечатлението, че тя супер много се забавлява и след това, когато се срещнах с нея в задната стаичка и я попитах дали харесва България, тя ми отговори, че много харесва планините ни, за които е чувала доста неща, както и самите хора, които били доста по-отзивчиви от нейните съграждани.
Мисля, че събитието трябваше да се отрази от още повече медии, трябва да се разпространи практиката да викаме повече и повече чужди автори у нас. Аз лично стискам палци за Ришел Мийд. (давайте, Ибис, моооля ви)
В заключение на абсурдно дългия си пост да кажа, че си прекарах един наистина вълшебен ден и имах възможността да се запознае лично с един прекрасен човек. Чакаме я отново!